Hírek

Hatalmas öröm volt a lovarda számára, hogy lehetőségünk volt eljutni a Szabadidős Országos Döntőre, amely Budapesten a Nemzeti Lovardában került megrendezésre október 21-23. között. 10 lovassal és 4 lóval csaptunk neki ennek a nagy kalandnak.

Vitár Inez és Indián volt a csapatunk futószáras lovasa, aki nagyon ügyesen helyt állt mindkét fordulóban, az első nap 4. a második nap pedig 5. helyen végzett, így az Egyéni Bajnokság 5. helyezettje lett.

Belicza Boglárka és Indián díjlovaglásban Országos 7. helyezett lett. Ügyességi kezdő és haladó kategóriában is szép pályát lovagolt.
Makara Flóra és Remény szintén díjlovaglásban indult. Az ő lovaglásuk még helyezéshez nem volt elegendő, de a hibákból tanulunk és építkezünk. 

Harangozó Milán és Remény ügyességi kezdő kategóriában indult, sajnos az első fordulót egy apró részlet miatt nem sikerült teljesíteni, amit a második fordulóra szépen sikerült javítani.

Zékány Rebeka és Szikra díjlovaglásban egy gyönyörű programot lovagolva E8-ban 1. helyezést ért el 96,4%-os teljesítménnyel, a második programba csúsztak be kicsi hibák, így ezekkel országos 5. helyezett lett! Díjugratásban szintén Szikrával 50-60 cm-en 7,8 stílusponttal, és egy becsúszott verőhibával 8. helyen végzett. 60-70 cm-en egy 10. helyezés, majd egy 7,3 stílusponttal az összevetők közé került és egy nagyon gyors pályával a 3. helyet zsebelte be!

Virág Adrienn és Mazsola pénteken 50-60 cm-en 9. helyen 6,8 stílusponttal, a második fordulóban pedig 7. helyen végzett. 60-70 cm-en az első napon egy verőhibával zárt, vasárnap viszont az összes előző napi hibát kijavítva 7,5 stílusponttal bekerült az összevetésbe, melyen ismét egy verő hiba miatt „csak” a 8. helyet tudhatta magáénak. 

Kerezsi Eszter és Mazsola 50-60 cm-en két hibátlan pályával, 60-70-en szintén egy hibátlan pályával 10. majd egy 14. hely, aminek abszolút örültünk, hiszen teljes mértékben látszódott a páros fejlődése napról napra.

Angel Zoé és Remény haladó és nehéz ügyességben remekelt. Haladóban 6. helyet ért el a 43 indulóból, nehéz kategóriában szombaton 9. helyet szerzett a 32 versenyzőből, vasárnap pedig egy nagyon tudatos gyors pályával az 5. helyet zsebelte be a 33 indulóból. Így Országos 6 helyezett lett!

Rajt Petra és Remény ügyességi haladó versenyszámban indult. Az első napon nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de ezt a második napon egy gyors és pontos pályával javította, s egy előkelő 15 hellyel zárt.

Papp Réka és Mazsola díjlovaslásban 8. és egy 9. helyet szerzett, mellyel benne volt az ország 10 legjobb haladó díjlovasai között. Ügyességi haladóban nagyon gyors pályákat szeretett volna, ahol emiatt hibák csúsztak be.

Mindenkire nagyon büszkék vagyunk, rengeteg tapasztalattal, élménnyel, tanulságokkal tértünk haza! A lehető legjobb dolog volt látni, ahogy ezek a gyerekek egymást segítették, együtt sírtak, együtt nevettek, támogatták egymást! Már ezért megérte!

Köszönet az edzőknek, Böszörményi Ildikó-nak , Királycsik Petra-nak, Ilona Jacsó-nak, emellett Sanyi Böszörményi-nek!

Köszönet az összes szülőnek, akik végig lesték kívánságainkat, támogatták gyermekeiket, segítették munkánkat. Isteni finom volt a töltött kápi, és az a palacsinta! Köszönjük lovainknak, hogy ilyen együttműködőek voltak a 4 nap alatt és kisegítettek minket, vigyáztak a lovasokra!

Jövőre ugyanitt, addig is lovagoljunk sokat!

NYLSHE
Fotó/Videó: Papp Nóra



Elérhetőség

Nyírbátori Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület
Egyesület székhelye: 4300 Nyírbátor, Ipartelepi út 13.
Lovarda vezetője: Böszörményi Sándor
Lovarda címe: 4300 Nyírbátor, Fürdő u. 14.