Bemutatkozás
A Nyírbátori Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület 2010-ben azzal a céllal alakult, hogy a helyi sportközösségeket fejlessze. Kiemelt szerepet kap a lovas sportágak népszerűsítése, utánpótlás nevelése és versenyzési lehetőségek biztosítása. A város és a térség történelmi múltjára tekintettel a hagyományőrzés és a kulturális tevékenység is szerepet kap az egyesület életében.

Egyesületünk alapítóinak és tagjainak közös tulajdonsága a lovak iránti feltétel nélküli szeretet és tisztelet. Véleményünk szerint az elhivatottság nélkül hiábavaló minden.

Céljaink megvalósítása érdekében együttműködünk állami, társadalmi és gazdálkodó szervezettel, más egyesületekkel és szövetségekkel. Nyitottak vagyunk a határon átnyúló kapcsolatok építése irányába is.

Fő tevékenységünk a lovassport tevékenység, amely keretében a hobby lovas oktatástól kezdődően egészen a versenyekre (pl. fogathajtás…) való felkészítéséig munkálkodunk.

Egyesületünk életében fontos szemlélet, hogy megpróbálunk fejlődni és előrébb lépni mind szakmai tudásban, mind infrastrukturális helyzetünkben. Igyekszünk képzéseken részt venni, továbbá különböző pályázatokban szerepet vállalni.
Rendezvények, táborok szervezésével próbáljuk a település és a környék lakóinak életét kicsit színesebbé varázsolni.  (Pl.: Gasztro és Lovas Fesztivál, Nyári lovastábor …stb.)

Elérhetőség

Nyírbátori Lovas Sport és Hagyományőrző Egyesület
Egyesület székhelye: 4300 Nyírbátor, Ipartelepi út 13.
Lovarda vezetője: Böszörményi Sándor
Lovarda címe: 4300 Nyírbátor, Fürdő u. 14.